Mesajde Gemon » 06 Ian 2012, 20:44
Te-am intrebat ce hrana speciala ii dadeai pentru a putea da sfat in acest sens. Glucoza se amesteca in hrana preparata, daca ai hrana speciala de buna calitate, aprox. 20 grame inmoi in putina apa si adaugi glucoza.
In loc de hrana speciala se poate da porcusorului baby-food ce se ofera pentru copii mici, ca de ex. produsele Hipp, dar numai cele care contin vegetale (legume, fructe, cereale), este foarte important sa nu contina cartofi sau carne, iata un exemplu, poate fi si alt produs de acest fel, ti-am pus doar sa iti dai seama la ce ma refer.
Daca nu ai asa ceva, atunci ii poti da morcov fiert si pisat amestecat cu mere rase, poti pune in acest amestec mai tarziu putina tarata de grau - prima data nu mai mult de jumatate lingurita, apoi la urmatoarele mese maresti doar putin cantitatea in cazul in care accepta, tarata de grau sustine flora intestinala, contine fibre ce sunt necesare pentru bacteriile benefice din cecumul ei.
Daca este atat de bolnava ca nu accepta aproape nimic, atunci ii poti da doar glucoza, incercand peste jumatate ora sau o ora sa ii dai ceva din cele scrise mai sus.
Vitamina C ai sub forma de comprimat de 180 mg? In starea care e, poate primi un sfert de comprimat amestecat cu putina apa odata pe zi, si mai bine ar fi sa fractionezi in doua, o optime dimineata si o optime seara, iar la calciu am mentionat doza mai sus.