Gemon.ro doreste sa ofere utilizatorilor care folosesc forumul un mediu de discutii, calm si primitor, in care accesul sa fie facil si la indemana oricui.

1. Reguli de functionare in bune conditii ale forumului gemon.ro

a) Este complet interzis orice atac la persoana. Discutati ideea si nu persoana.
b) Foarte important! Pe site-ul www.gemon.ro in partea de jos a fiecarei pagini aveti posibilitatea de a cauta in interiorul site-ului. Inainte de a pune o intrebare pe forum, folositi aceasta cautare, pentru a nu incarca inutil forumul cu intrebari la care gasiti raspunsul pe site.
c) Inainte de a deschide un topic/subiect nou, asigurati-va ca subiectul respectiv nu a mai fost discutat pe forum.
d) Nu deschideti un topic nou in cazul in care exista deja unul in care se incadreaza ceea ce doriti sa scrieti.
e) Daca considerati necesara deschiderea unui topic nou, incercati sa dati un nume cat mai sugestiv acelui topic. Topicurile cu nume gen "Problema urgenta", "Intrebare", "Nelamurire" vor fi sterse si riscati sa primiti avertisment.
f) Incadrati-va topicul la rubrica potrivita. Moderatorii pot alege intre a va muta topicul la sectiunea potrivita sau chiar a-l sterge si a va da atentionare.
g) Nu folositi caps Lock.
h) Daca aveti o problema sau o intrebare, formulati-o cat mai clar posibil si dand toate informatiile pe care deja le aveti. Asta va ajuta userii care va vor raspunde sa inteleaga mai bine ce anume vreti de la acel topic.
i) Completati cat mai multe campuri din profilul Dvs. precum Locatie, Ocupatia etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti?"
j) Nu postati un mesaj in mai multe sectiuni cu scopul de a atrage mai repede atentia.
k) Nu se accepta clonele sau conturile/identitatile multiple. Un utilizator nu poate avea doua sau mai multe conturi active in acelasi timp. Se considera o clona un nou cont facut de un utilizator al carui vechi cont a fost sters. Daca un utilizator este sanctionat si creeaza un cont pe care il foloseste pentru a ocoli respectiva sanctiune, ambele conturi vor fi sterse.
l) Fiecare user este responsabil de ceea ce scrie. Conducerea acestui forum nu isi asuma responsabilitatea privind opiniile Dvs.
m) Mesajele scrise pe site devin proprietatea FORUMULUI. Userul nu poate cere modificarea sau stergerea acestora. In anumite cazuri se accepta modificarea anumitor date personale (nume, telefon, email).
n) Userul nu are dreptul sa ceara stergerea in totalitate a mesajelor postate pe forum, acest lucru ramanand numai la latitudinea administratorilor.


2. Cerinte ce trebuie respectate de catre toti membri forumului

a) Sa incerce prin raspunsuri sa isi ajute colegii de forum;
b) Sa evite raspunsurile offtopic;
c) Sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Ajutor! Buna! Cine ma poate ajuta?");
d) Daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului;
e) Sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect;
f) Sa nu scrie doua sau mai multe mesaje unul dupa altul, sa editeze pe cel vechi si sa adauge acolo ce mai are de spus.
g) Sa nu aduca jigniri membrilor forumului;
f) Sa nu foloseasca limbaj necivilizat si/sau obscen, antisemit sau rasist;
i) Sa fie atenti in redactarea mesajelor, sa nu utilizeze limbaj de chat sau sa abuzeze de iconitele emotive, pentru a da coerenta mesajului si a facilita intelegerea acestuia de catre ceilalti membrii;
j) Sa nu abuzeze de mesajele P.Msg (mesaje private). Mesageria privata, ca mijloc de comunicare in cadrul forumului, trebuie folosita doar la cererea uneia dintre partile aflate in discutie, abuzul (trimiterea mesajelor nesolicitate/spam) in aceasta privinta, poate duce la desfiintarea contului.
k) Sa nu introduca poze cu rezolutii mai mari de 640x480 px. Acest lucru este necesar deoarece imaginile cu dimensiuni mai mari decat cele mentionate mai sus pot modifica formatul de afisare al paginii de forum si pot incetini viteza de afisare a unei pagini de forum, mai ales pentru userii care au conexiuni Internet de viteza mica. Nerespectarea acestei reguli poate duce la stergerea sau redimensionarea automata, fara avertisment, a imaginilor de catre moderatorii gemon.ro.
l) Sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi P.Msg;


Utilizatorii acestui forum au obligatia de a pastra o atmosfera relaxata.
Tratati-i pe ceilalti asa cum ati dori sa fiti dumneavoastra tratati. Se interzic atitudinile sfidatoare sau adresarile necorespunzatoare fata de ceilalti utilizatori. Orice mesaje care denota lipsa de bun simt, pot fi cenzurate si sanctionate printr-un avertisment.

Raportare mesaj / Raportare mesaj privat
Atat in cadrul topicurilor forumului, cat si in cadrul mesageriei private, in dreptul fiecarui mesaj - in coltul din dreapta sus al mesajului postat - aveti un buton cu semn de exclamare Raporteaza acest mesaj pentru raportare mesaj. Aceasta optiune se poate utiliza de oricare user care se simte deranjat de continutul mesajului in cauza.
Fiecare user care va raporta un mesaj, are obligatia de a explica dezvoltat ce reguli a incalcat acel mesaj (argumentati de ce aveti o problema cu acel mesaj!). Moderatorii forumului vor analiza sesizarea Dvs. si daca va fi necesar vor lua masuri.
Va rugam sa nu abuzati de acest buton. Mesajele de genul "E urgenta. Va rog raspundeti" nu se trimit ca rapoarte.
In cazul in care nu raportati un mesaj explicativ, sa va abtineti ulterior de la alte comentarii, altfel utilizatorul care va comenta nejustificat, isi va primi el insusi sanctiune.


Sanctiuni

Sanctiuni Grad I se aplica pentru:
Postarea de mesaje cu tasta CAPS LOCK apasata;
Postarea de mesaje scrise integral cu bold, italic sau underline;
Mesaje care incalca in mod flagrant gramatica, ortografia si sintaxa limbii romane (tz, sh, k, fara semne de punctuatie, propozitii/fraze incoerente);
Folosirea de zambete in exces;
Devierea de la subiectul supus in mesaj;
Scrierea a doua sau mai multe mesaje unul dupa altul (daca considerati dupa postare ca ati omis ceva, folositi butonul Edit si adaugati in mesajul existent);
Postarea pe forum a discutiilor ce nu au legatura cu subiectul topicului;
Utilizarea de semnaturi si/sau avatare de dimensiuni mai mari fata de cele recomandate;

Sanctiuni Grad II se aplica pentru:
Limbaj vulgar;
Atac la adresa oricarui membru al comunitatii;
Mesaje care incita la cearta, raspunsuri arogante si provocatoare;
Mesaje neclare sau nelegatura intre subiect si mesaj;
Discutarea persoanei care a propus ideea, si nu ideea in sine;
Stergerea sau editarea mesajelor fara un scop bine definit;

Sanctiuni Grad III se aplica pentru:
Injurii grave aduse unui membru al comunitatii;
Postarea de materiale ofensatoare, daunatoare, vulgare sau neadecvate;
Postarea de pe contul altui utilizator cu sau fara permisiunea acestuia;
Tentativele de evaziune a sanctiunilor prin folosirea de clone;

Sanctiunea de Grad I reprezinta o atentionare/mustrare textuala.
Sanctiunea de Grad II reprezinta o avertizare (warn) valabila pana la o saptamana. Daca in acest interval, utilizatorul nu isi va modifica in bine comportamentul, va primi un avertisment ce duce la cresterea nivelului de warn. La a patra abatere sau dupa caz 100% warn, userul va fi restrictionat pe o perioada de 30 zile.
Sanctiunea de Grad III reprezinta banarea pe o perioada de timp determinata, sau permanenta, in functie de gravitatea regulilor incalcate. Banarea este o masura disciplinara care se va lua doar in cazuri extreme.
Daca un utilizator are mai multe abateri de la regulament, sanctiunile se vor cumula.


3. Drepturile si obligatiile moderatorilor

Moderatorii sunt obligati:
a) Sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia;
b) Sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul;
c) Sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul;
d) Sa explice atunci cand este necesar (pe P.Msg) de ce a sters posturile unui user;

In acelasi timp, moderatorii au dreptul:
a) Sa stearga orice post considerat offtopic;
b) Sa curete orice post ce abunda in iconite emotive si sa atentioneze pe P.Msg userul ca nu respecta regulamentul;
c) Sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nicio legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma etc). Se accepta link-uri atunci cand firul discutiei o cere;
d) Sa avertizeze pe P.Msg intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza;
e) Sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial;


4. Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.


5. Confidentialitatea

a) Adresele IP ale tuturor mesajelor trimise sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor incalcari ale prezentului regulament.
b) Orice informatie introdusa de dumneavoastra este stocata in baza de date.
c) Datele cu caracter personal care vor face obiectul prelucrarii vor fi prelucrate cu buna-credinta si in conformitate cu dispozitile legale in vigoare. Informatiile personale nu vor fi dezvaluite catre terti fara consimtamantul dumneavoastra decat in cazurile prevazute de lege.
d) Acest forum utilizeaza fisierele tip cookie pentru a stoca informatiile pe calculatorul dumneavoastra. Aceste fisiere cookie nu contin informatii despre alte aplicatii ci sunt folosite exclusiv pentru usurarea navigarii pe forum.
e) Adresele de e-mail sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dumneavoastra ca utilizator, pentru trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta si pentru notificarea la cerere asupra anumitor evenimente care apar pe forum (raspuns la mesajul dumneavoastra, primirea unui mesaj privat etc.).
f) Administratorii/moderatorii forumului isi rezerva dreptul de a va contacta ocazional in vederea informarii asupra unor probleme specifice forumului.


6. Dispozitii finale

a) In momentul in care ati devenit membru al acestui forum aveti obligatia sa respectati acest regulament. Incalcarea acestor reguli va aduce de la sine avertizarea si ulterior banarea contului pe o perioada hotarata de administratia acestui forum. Incalcarea repetata a acestui regulament va duce la banarea definitiva a contului.
b) Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In acest caz masurile care se vor lua vor viza totdeauna bunul simt si buna functionare a forumului.
c) Ne rezervam dreptul de a edita sau sterge mesajele care nu respecta regulile de mai sus. De asemenea, putem modifica in orice moment regulile de postare pe forum.


Pentru orice sugestii tehnice sau editoriale, ne puteti scrie pe adresa gemon@gemon.ro.

Va dorim sa aveti parte de o activitate placuta pe forum !