Interesul meu pentru porcusori a inceput in Botosani, unde fiind in vizita la o prietena m-am indragostit de guinezul ei!
Au mai durat cateva luni pana l-am convins pe sotul meu sa ne luam unul.
Si au inceput cautarile si unde, pana atunci tot vedeam porcusori prin cele 2-3 petshop-uri din oras, cand am avut unde verde... au disparut.
Pe la sfarsitul lunii noiembrie 2010 - era o zi superba , caldut, soare, nici un fulg de zapada, am intrat intr-un petshop, fara pic de speranta.
Surpriza! Intr-un acvariu, cu putin talas, fara apa si fara mancare, suparat si slabut statea un porcusor!
A fost dragoste la prima vedere!
Recunosc ca desi cautam sa cumpar un porcusor nu aveam prea multe informatii despre nevoile lor ( nu stiam de acest forum superb) si cu toate astea nu am stat pe ganduri si am luat porcusorul. Informatiile despre guinez, aflate de la vanzator : porcusorul era fetita si avea in jur de 6-7 luni.
Deci, am luat-o acasa intr-o cutie de carton.Acasa, nu tu cusca, nu tu talas - nimic !Este adevarat ca vanzatorul mi-a spus ca mai spre seara imi aduce o cusca de la alt magazin ( si nu mi-a adus)- dar nu am mai rezistat sa o las acolo!
Spre seara, dupa ce am vazut ca nu am cusca promisa, am facut rost de una - total nepotrivita pt porcusori (asta am aflat-o mai tarziu),dar trebuia sa stea si ea in ceva.
Asa era Maya atunci
Un botuc speriat
Si cusca...spre rusinea mea

Intre timp, am descoperit acest forum, m-am informat si am aflat multe.
Am aflat de la voi ca porcusorii sunt animale sociabile si ca e bine sa fie doi.
Pentru acest lucru, m-am pregatit mai bine -"mi-am facut temele", cum se spune.
Am luat cusca
Iar in ianuarie a venit surioara: Bella - care avea 1 luna
Si care incapea in bolul cu mancare
Intalnirea dintre ele nu a fost chiar OK pt ca Maya o baraia pe Bella iar eu eram lesinata!
Dar incurajarile au venit din partea voastra si incet incet m-am obisnuit si eu si s-au obisnuit si ele.
Bella trebuia sa accepte sa fie subordonata...
Si pana la urma s-au impacat
Aceasta este povestea noastra, sper ca nu v-am plictisit si vom mai reveni si cu alte poze si informatii mai vechi si mai noi.