Era cel ma batran din vechea garda. Mereu un domn, chiar si cu doamnele sau puii. Nu s-a certat niciodata. Ultimele luni le-a petrecut cu Orinoco, Ozu si Big Love. Cel mai des dormea langa Orinoco, cu el se intelegea cel mai bine. Se sculau impreuna, mancau impreuna. De ieri seara nu a mai fost interesat de mancare. Am facut tot ce puteam face. Astazi, sefa mi-a dat drumul mai devreme cu o jumatate de ora sa plec acasa. Nu stia. Am ajuns acasa cam la ora la care trebuia sa plec de la munca. Dupa 15 minute s-a dus... Desi de obicei prefera sa stea aproape de geam, langa noi si langa adapatoare, impreuna cu Orinoco, a preferat sa isi supuna picioarele la un ultim efort si sa se duca in cel mai indeparat colt si sa se stinga demn. Asa fac batranii intelepti. Orinoco i-a fost alaturi. Dupa ce s-a dus, Emil l-a scos. Orinoco era suparat, cauta mana lui Emil. Ozu a priceput si el si l-a urmarit, a venit pana la geam, s-a ridicat in doua picioare si urmarea. Big Love a incercat sa se apropie mai mult, Orinoco, desi batran si el, a sarit cu un ultim efort si l-a pus la punct: nu ai voie aici! Dupa un timp Ori si Ozu, tata si fiu, s-au intors in acel loc si miroseau de zor. Parca il cautau... Intr-un tarziu Ori l-a acceptat pe Love, el si Ori dormeau lipiti asa cum Ori statea cu el.
El a fost primul baiat texel ce a ramas la noi. I se spunea si Piratul.
Asa era la cateva zile, si credeam ca era fetita, vroiam sa ii spunem Dalba:

Apoi ne-am dat seama ca am gresit, si numele i-a ramas Dalbut.
Aici avea 4 ani

SI aici anul trecut la 7ani

Nu a mai vrut sa stea o luna sa implineasca 8. S-a grabit...
Cu el se sfarseste inceputul sau incepe sfarsitul inceputului... Nu stiu cum va fi, dar cand ma gandesc la Feli, Nora, Hancock, Indira, Orinoco... sper sa mai ramana farame de inima pentru toti...