Deci, etajul (cusca normala luata din petshop): Saci de menaj, de obicei vreo doi ca unul se rupe, faras. Curatat cu farasul tot talsul mare, firmiturelele mai mici se spala cu dusul in cada. Apoi pun otet nediluat pe o laveta, sterg bine in fiecare coltisor, clatesc iar cu apa si intorc cusca invers sa se scurga mai bine. Intre timp, parterul care e mai greu de curatat are nevoie de "ustensile speciale", asa ca dupa ce curat cu farasul tot talasul, iau aspiratorul, aspir fiecare coltisor pana nu mai ramane praf de la talas. Pun otet nediluat (cam 100-200 ml), il imprastii pe toata cusca, las 5 minute sa actioneze apoi adaug apa cam 100-200 ml (depinde, de exemplu acum fiind la dezinfectie generala masiva folosesc 2 parti otet, 1 parte apa). Dupa aia iau un lighean si o laveta si incep sa strang solutia de pe jos. In cele din uram cand mai ramane foarte putina solutie, sterg cu o carpa uscata ca sa elimin umezeala. Incepe apoi dezinfectia farfuriei de mancare, a suporturilor de fan, a sticlei cu apa, strang tesatura de canepa de pe scara si o inlocuiesc cu una curata. Acum urmeaza dezinfectare materialelor textile: prosoape, tesatura de canepa care a fost anterior pe scara, carpa cu care am uscat parterul, etc. Dezinfectia asta o fac cu apa fiarta + apa +otet.
Dureaza cam 3 ore, timp in care porcul isi face linistit nevoile in sufragerie, sub masa, sub calorifer si cel maiimportant pe covor. Urmeaza minunata replica a mamei: Vlad, curata covorul!
Nota: "Dezinfectia generala masiva" se aplica pentru ca porcul are acum niste paraziti (nu retin cum se cheama, dar minte cum se scrie, am note mici la latina

) De obicei renunt la dezinfectarea materialelor textile, spal cu mai putina apa si otet parterul, accesoriile se spala odata la 2 schimbari etc. Prin urmare, timpul in mod normal se reduce la 1 ora.