Pet shop-uri in Brasov

Intretinere si ingrijire, recomandari, constatari
Avatar utilizator
Corina
Membru de Elita
Membru de Elita
Mesaje: 1041
Membru din: 23 Oct 2008, 10:43
Localitate: Brasov

Pet shop-uri in Brasov

Mesajde Corina » 21 Noi 2008, 12:04

Salutari. Am indraznit sa fac un nou topic cu petshop-urile din BV. Cand o sa am timp, o sa merg sa vad cam pe unde se comercializeaza porcusori de guineea, si ince conditii sunt tinuti.
Incep prin a scrie de un petshop unde se pot gasi porcusori de guineea de rasa. Inainte era pe str. Valea Cetatii, in Racadau. Acum s-a mutat tot in aceasi cartier, dar pe alta strada. str. Temeliei, vis-a-vis de peco Petrom.

Cand l-am luat pe Tzu Tzu, era pus in acelasi loc cu un fratior si o surioara. Asa mi-a zis tanti. Nu erau despartiti de sexe. A zis ca pe fetitza nu o da. Eu m-am indragostit din prima de Tzu Tzu asa ca a doua zi am venit si l-am luat.

Ulterior, Ioana de la crescatoria Impala mi-a scris ca acest porcusor a fost initial vandut proprietarei magazinului, ca aceasta sa isi faca o crescatorie. Eu cred ca acea femeie nu are suflet - ma refer la patroana magazinului, sa nu se inteleaga altceva. Cred ca s-a gandit ca face o afacere. Eu l-am cumparat cu 100 de ron. Oare cu cat i l-a dat Ioana de la impala? Cu toate ca e de plans. Nu iti ramane o avere... nu e o chestie profitabila. Chiar unii oameni nu sunt de inteles.
Tot la acelasi petshop sunt si catei de vanzare. Rase deosebite, mai greu de gasit. Am cunoscut intamplator o fata care vindea la un petshop. Eram cu tzu tzu dupa mine ca fusesem la doctor. L-a vazut si m-a intrebat de unde il am. I-am zis ca il am de la tanti din racadau. Mi-a zis ca are o parere f proasta, ca i-a vandut catelusha bolnava. Era si o alta rasa decat a zis vanzatoarea, nu avea vaccinuri facute. Era suparata fata, si pe buna dreptate. A indragit oricum catelusha si a facut tot posibilul sa o vindece. Deci se pare ca nu doar cu porcusorii sunt probleme la acel pet shop.

A doua oara, cand am fost la acel petshop (isi mutase magazinul) am vrut sa iau fetitza, pe atunci gandindu-ma ca il voi steriliza pe Tzu Tzu. Dar m-am gandit bine si am renuntat la aceasta idee. I-am zis lui tanti vanzatoare ca vreau o fetitza. Mi-a aratat o fetitza deosebita, coronet. Dupa care mi-a zis ca nu o mai vinde. ( urma sa zica ca o tine pentru inmultire, ca o sa faca puii frumosi si ii baga la vanzare)
Apoi m-a dus in spate (intr-o magazie intunecata) unde avea pus pe un raft un acvariu cu doi porcusori ( mama si tata) cu doua fetitze. Eu stiu ca se desparte tata de mama cu pui dupa ce naste. In fine, erau acolo tinuti, in intuneric. Mi-a aratat fetitzele. Nu erau de mult nascute. Si eu daca ziceam ca vreau una, nu ar fii stat pe ganduri sa nu imi vanda, chiar daca nu trecusera 4 saptamani de cand s-au nascut.
A treia oara am fost tot la acel petshop sa cumpar un baiat. Nu ma mai tinea minte tanti. I-am zis ca vreau baietel si mi-a dat-o pe una din fetitze pe care mi-o aratase in a doua vizita, in spate in magazie. Credea probabil ca nu stiu diferentza. Am luat-o in mana.. tare dragalasa.. o culoare lila cu maroniu... M-am uitat la putza si am zis ca nu cred ca e baiat. Abia atunci tanti a dat-o la intors, zicand ca poate e fetitza. Apoi a luat-o pe mama, ne-am uitat la putza ei si a recunoscut ca e fetitza. I-am zis ca vreau baiat ca am tot baiat acasa si mi-a recomandat sa iau fetitza. Sa ii pun sa se imperecheze, la monta. Am plecat evident, tare suparata.

Inca un lucru.. tanti ii vinde acum cu 150 ron bucata. Avea si rase texel, coronet... Oare de unde ii aduce?
Ultima oară modificat 21 Noi 2008, 12:13 de către Corina, modificat de 2 ori în total.
www.picasaweb.google.com/corinacavy
www.corinabacalu.blogspot.com

Avatar utilizator
Corina
Membru de Elita
Membru de Elita
Mesaje: 1041
Membru din: 23 Oct 2008, 10:43
Localitate: Brasov

Mesajde Corina » 21 Noi 2008, 12:11

Un alt pet shop este in cartierul Tractorul, langa piatza agroalimentara. Petshop-ul este destul de dotat. Are multe acvarii, avea un papagal deosebit de vanzare cu vreo 5000 lei noi, are dihor, iepuri pitici si porcusori. Este o singura cusca cu porcusori, semn ca nu ii tine separati pe sexe. Petshopul este langa cabinetul veterinar unde merg cu Tzu Tzu. De fiecare daca ma uit din strada la porcusori. Erau trei ultima data. Unu dintre ei se scarpina f tare. Si nu o data. L-am vazut de mai multe ori si mereu se scarpina. Vanzatorul este un om f acru. Asa mi-a dat impresia. Este destul de aglomerat la dansu, multa lume intra sa cumpere mancare pentru caini si pisici. Daca decideti sa cumparati de acolo porcusor, il veti salva din infernul in care sta, dar trebuie sa fiti pregatiti pentru deparazitari, vizite la doctor.. etc.
www.picasaweb.google.com/corinacavy
www.corinabacalu.blogspot.com

Avatar utilizator
Corina
Membru de Elita
Membru de Elita
Mesaje: 1041
Membru din: 23 Oct 2008, 10:43
Localitate: Brasov

Mesajde Corina » 21 Noi 2008, 12:20

Mai stiu un petshop pe str. Iuliu Maniu. Magazinul se numeste ceva cu Amazon. Acolo au pesti, hamsteri si porcusori de guineea. Ce-i drept nu avea tot timpul. Ultima data cand am fost, prin septembrie cred, avea cativa. Erau amestecati, tinuti toti la un loc. Vanzatoarea mi-a zis ca nu cunoaste sexul lor, nu stie sa faca diferentza. Erau pusi langa usa, lucru care nu este bine. Era bine atunci, ca era cald.. dar acum e rece. Nu am mai fost de ceva vreme, dar am sa trec sa mai arunc un ochi.
www.picasaweb.google.com/corinacavy
www.corinabacalu.blogspot.com

Avatar utilizator
Corina
Membru de Elita
Membru de Elita
Mesaje: 1041
Membru din: 23 Oct 2008, 10:43
Localitate: Brasov

Mesajde Corina » 21 Noi 2008, 12:43

Mai este un petshop, pe 15 Noiembrie, mai jos de Teatrul Dramatic. Acolo e un spatiu f mic, f incarcat. Am fost asta vara si erau custile puse una peste alta. Avea porcusori cu vartejuri, toti tinuti la un loc, cu varste diferite. Am sa mai merg si in viitorul apropiat, sa vad ce mai e pe acolo.
Si mai este un petshop in centru, langa Cramele Corona, unde au mancare, accesorii pentru animale, si o singura cusca mare de plastic unde tin porcutii. Am vazut o singura data, ca erau doar doi porcusori.


Ce ma supara este ca in nici un petshop din brasov nu am gasit sa cumpar accesorii de pus in cusca, sa se poata juca. Poate in viitor, cine stie..
www.picasaweb.google.com/corinacavy
www.corinabacalu.blogspot.com

Impala
Nou venit
Nou venit
Mesaje: 6
Membru din: 20 Noi 2008, 21:07
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Impala » 21 Noi 2008, 13:29


Avatar utilizator
Laly
Membru Junior
Membru Junior
Mesaje: 79
Membru din: 08 Ian 2010, 11:56
Localitate: Brasov/Sibiu

Mesajde Laly » 13 Ian 2010, 02:21

stiu si eu 2 petshop-uri langa gara: zoo mania e chiar in blocul de 12 etaje din fata garii, iar celalalt (nu-i retin numele) e in celalalt capat al bd. victoriei.de acolo l-am luat pe jimmy (care din pacate a trecut dincolo de curcubeu anul trecut in noiembrie) in vara 2007, dar n-am avut probleme cu el, nu se scarpina, n-a avut paraziti...intr-adevar, si acolo aveau o singura cusca, dar n-am vazut niciodata foarte multi porcusori acolo..nu mai retin la zoo mania cati aveau si in cate custi...n-am mai fost de mult pe-acolo..

FlorinG
Membru VIP
Membru VIP
Mesaje: 696
Membru din: 30 Mai 2010, 21:59
Localitate: Ploiesti/Brasov

Mesajde FlorinG » 14 Iul 2010, 00:35

E un pe strada Nicolae Balcescu in Brasov, de unde mi-am luat una din porcusoare. Animalutele par destul de ingrijite dar in ultimele cateva luni au un porcusor/oara bolnavior. Nu stiu ce sa fac, mie mi se pare chinuit. Primele cateva dati cand am fost si m-am interesat mi s-a spus ca e de vanzare. Nu mi-am dat seama ce sex are pentru ca are ceva la fundulet, e umflat si nu face bobite. Are unghiutele foarte mari si nu poate sa stea normal sprijinit in picioruse. Are parul mare si destul de murdar. E un scump, de cate ori merg vine la gratii si ma lasa sa il mangai. E inchis la culoare. Am cerut de mai multe ori socoteala la diferitele vanzatoare care sunt acolo (desi nu stiu daca am vreun drept). De cele mai multe ori primesc cea mai tare replica: "Sunteti cumva doctor?". Astazi cred ca am vorbit cu sefa/patroana ceva ca era cam indignata. Mi-a spus ca ei nu chinuie animalele si ca i se pare deplasat ca spun asta, ca daca era ceva il tineau inchis intr-un birou sa nu il mai vada lumea. Ca e doar decor, nu e de vanzare si ca il vede un medic saptamanal. A spus ca medicul nu a spus niciodata de unghiute. Am incercat sa ii explic dar nu aveam cu cine vorbi. Fan nu am vazut niciodata la el in cusca. "Apa ii dam cu portia, pentru ca, daca ii lasam adapatoarea, se uda." Cusca e doar de trei ori mai mare decat el. Imi pare rau ca nu l-am cumparat prima data cand am avut ocazia si vedeam eu dupa aceea ce sa fac in legatura cu micutul (care e destul de mare).

Scuze pentru roman, sper ca am fost coerent, dar ma doare sufletul cand il vad acolo trist. Poate am inteles eu totul gresit, poate aparentele inseala si, defapt, au grija de micut. Pana la proba contrarie, femeia aia mi se parea batuta in cap si mi-a stricat toata ziua. Ma gandeam sa il iau eu sa il duc la un doctor, dar nu stiu daca se pricepe cineva din Brasov asa de bine la porcusori si nici nu cred ca dupa atatea comentarii ale mele vor sa auda de asa ceva. Mai au animalute si chiar si porcusori care par destul de ingrijiti, dar pe mine ma doare de pitic. Nu stiu de ce scriu aici, sper ca exista cineva care are ce sa faca in legatura cu sufletelul. Eu il vizitez de cate ori pot.

Avatar utilizator
maria
Calauza
Calauza
Mesaje: 8318
Membru din: 28 Noi 2007, 16:34
Localitate: bucuresti

Mesajde maria » 14 Iul 2010, 07:06

poti ruga un prieten sa il cumpere si apoi il iei tu
il faci bine si il oferi spre adoptie
despre doctori din brasov, exista dr serban
poti citi despre el la boli, la tzu-tzu
mie mi s-a parut ok, cum s-a comportat in cazul acela
Fa tot ce poti, restul lasa in mainile lui D-zeu

FlorinG
Membru VIP
Membru VIP
Mesaje: 696
Membru din: 30 Mai 2010, 21:59
Localitate: Ploiesti/Brasov

Mesajde FlorinG » 14 Iul 2010, 16:58

Am fost de multe ori la dr. Serban, dar inca nu stiu cat de bine se pricepe si sper sa nu trebuiasca sa aflu. Problema e ca eu sunt in Ploiesti pentru o luna si am foarte multe pe cap, nu as putea sa ma ocup de el si nici nu stiu un medic bun aici si, peste toate, a inceput si canicula. Nu mai am nici spatiu pentru inca un porcusor, mai ales daca e baiat. Of!

Avatar utilizator
Gimi
Nou venit
Nou venit
Mesaje: 2
Membru din: 22 Noi 2010, 02:43
Localitate: brasov

Re: Pet shop-uri in Brasov

Mesajde Gimi » 22 Noi 2010, 03:17

Observ ca e destul de vechi thread-ul pornit de catre Corina, dar ..in caz ca mai citeste cineva si poate sa ma ajute cu sfaturi...

Noi am cumparat un purcelus de guineea de la un Pet Shop din Piata Dacia..Erau doar 3 purcelusi, masculi toti 3 si tinuti intr-o cusca destul de spatioasa, ceea ce m-a facut sa am putin mai multa incredere (comparativ cu alte pet-shopuri la care am mai fost prin bv). Din fericire Rudy al nostru este sanatos (si pot spune sigur acum ptr ca il avem de 2 luni, timp in care am fost deja la Dl. Doctor Serban ptr un prim control de rutina), insa citind pe forumul gemon, imi dau seama ca am fost destul de norocosi sa luam un porcusor fara probleme dintr-un magazin de animale.

Si asa ajung si la problema mea...E timpul ptr un fratior si dupa tot ce am citit nu stiu ce sa fac...avand in gand faptul ca e FOARTE posibil ca sanatatea buna a porcutului sa fi fost doar o simpla intamplare..nu as vrea sa risc din nou sa merg acolo si sa ma trezesc cu un purcelus bolnav...Si as vrea sa stiu daca iubitorii de purcelusi de prin brasov (care citesc forumul) ar putea sa imi recomande un magazin sau crescator (preferabil din brasov) de unde as putea sa-i iau lui Rudy al meu un fratior micutz de joaca.
(cu precizarea ca nu tin neaparat sa fie de rasa, cu pedigree, ci doar sa am incredere ca e sanatos atunci cand il cumpar... si de restul ne ocupam noi sa duca o viata lipsita de griji)

Va multumesc anticipat

Avatar utilizator
AndreeaC
Membru VIP
Membru VIP
Mesaje: 1680
Membru din: 12 Apr 2010, 18:59
Localitate: Bucuresti

Re: Pet shop-uri in Brasov

Mesajde AndreeaC » 22 Noi 2010, 10:09

@Gimi : Crescatoria Inka trimite porcusori si in ,,deplasare" :)
Vorbeste cu dansii , poate ti se lipeste vreun baietel de suflet :heart:
O persoană puternică ştie cum să îşi ordoneze viaţa.
Chiar şi cu lacrimi în ochi, tot are puterea să spună zâmbind "E în ordine".
-----------
Old username: Mati

Avatar utilizator
cristisz
Moderator
Moderator
Mesaje: 1993
Membru din: 30 Noi 2007, 00:16
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Pet shop-uri in Brasov

Mesajde cristisz » 22 Noi 2010, 10:47

Deplasarea sa fie problema, ca lipitul de suflet e garantat.
poza cu copiii mei

Avatar utilizator
Miky1989
Membru
Membru
Mesaje: 253
Membru din: 19 Iul 2011, 16:05
Localitate: Ploiesti/Brasov
Contact:

Re: Pet shop-uri in Brasov

Mesajde Miky1989 » 02 Mar 2012, 20:44

Buna! Vreau sa va dau o veste buna despre un pet shop din Brasov din piata de la Orizont. S-a renovat de curand si in afara faptului ca arata mult mai ingrijit, are si mai multe animalute. Sunt in custi curate, hranite cum trebuie si angajatul de acolo se si joaca cu ele cateodata. Ma bucur sa vad macar un pet shop mai ok,deja incepusera sa ma sperie din ce in ce mai rau.
P.S: Au cativa porcusori adorabili :lol:
Imagine
Ichi& Roro

FlorinG
Membru VIP
Membru VIP
Mesaje: 696
Membru din: 30 Mai 2010, 21:59
Localitate: Ploiesti/Brasov

Re: Pet shop-uri in Brasov

Mesajde FlorinG » 17 Sep 2012, 20:39

Acum trei saptamani am vazut ce mare se facuse burtica unei porcusoare pe care am vazut-o de mai mult timp in petshopul Zoomania, care s-a deschis acum cateva luni in Brasov. Porcusoara era prea mica pentru a avea pui, iar porcutii erau amestecati. Le-am explicat ca e prea mica porcusoara si sa aiba grija cu ea si ca ar fi bine sa ii desparta pe sexe ca altfel poate sa devina din nou gestanta. Le-am lasat atunci vreo 20 de pliante Gemon sa le dea, daca vor cu cate un porcusor (sper ca le-au citit si ei).
Azi (nu am mai avut timp sa ajung intre timp) erau porcusorii despartiti pe sexe si porcusoara nascuse 3 agarici (nu am vazut niciodata asa popcorneli ca la astia trei) dar o vandusera - le-am explicat ca trebuia sa o tina langa pui 3-4 saptamani. Macar i-au despartit pe sexe (stiau si ca dupa o luna trebuie mutati si cei mici - deci poate au citit pliantele), sunt fericit, m-am abtinut sa nu ii iau pe toti 3 acasa :smile: .

E destul de curat la porcusori, din cand in cand mai vad si fan, au adapatoare cu apa, imi place. E un magazin Zoomania si in Ploiesti dar acolo e mult mai neingrijit si nici nu au vrut sa primeasca sfaturi.
ClătitaImagine, RubyImagine, Trei și Ivy

Avatar utilizator
Allma
Suporter entuziast
Suporter entuziast
Mesaje: 2465
Membru din: 12 Sep 2011, 20:33
Localitate: Pascani,Iasi

Re: Pet shop-uri in Brasov

Mesajde Allma » 17 Sep 2012, 20:46

Foarte frumos! :clapping: In Iasi la ZooMania nu au vrut nici sa umple adapatorile la animale :cry: . Piticii ce sex au? :smile:
Old username: Andreea_Molly


Înapoi la “Porcusori in magazine de animale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori