Scarpinare excesiva si cadere a parului

Boli parazitare, caderi masive ale parului, alte afectiuni

Moderator: cristisz

Avatar utilizator
emil_inka
Ghid Special
Ghid Special
Mesaje: 499
Membru din: 28 Noi 2007, 08:36
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde emil_inka » 19 Ian 2009, 16:18


Avatar utilizator
amy
Initiat
Initiat
Mesaje: 43
Membru din: 23 Ian 2008, 13:02
Localitate: Oradea

Mesajde amy » 20 Ian 2009, 10:50

Multumesc foarte mult pt raspuns! :thanks:
Tratamentul cu vit c si pic beres l-am inceput de o sapt,iar duminica le-am dezinfectat casuta cu otet. Paturica am pus aseara sub el,dar nu a vrut sa stea pe ea.L-am dat cu unguent betadine aseara,dar am sa cumpar si solutie.
Sper sa revin pe sfarsitul saptamanii cu vesti bune. :heart:
LOVE ANIMALS!

Avatar utilizator
amy
Initiat
Initiat
Mesaje: 43
Membru din: 23 Ian 2008, 13:02
Localitate: Oradea

Mesajde amy » 01 Feb 2009, 13:10

Imi cer scuze k nu am scris mai devreme.Am avut ceva probl personale.
In schimb Willy se simte mai bine si incepe sa-i creasca blanita la loc.
Multumim pt ajutor!
:thanks: :flowers:
LOVE ANIMALS!

Avatar utilizator
silvia
Membru VIP
Membru VIP
Mesaje: 1265
Membru din: 02 Feb 2009, 23:24
Localitate: Bucuresti

porcutii mei au o boala de piele?

Mesajde silvia » 03 Feb 2009, 01:34

buna s silvia din bucuresti si am doi porcuti de guineea nu stiu ce se intampla cu ei ca se scarpina continuu si le cade blanita groaznic,va rog sa ma ajutati cu sfaturi cum as puta sa ii fac bine nu as dori sa apelez la medic ca am inteles ca nu se pricep la aceste firave animalute ,va pot spune ca au la radacina firelor de par un fel de matreata sau o coaja alba cand i-am controlat am vazut si rani cum s-au scarpinat ei si le-a dat sangele nici nu suporta sa ii ating eu m-am gandit ca au raie nu stiu ce sa mai zic si va rog sa imi spuneti daca ar fi bine sa ii spal cu sampon Ketodar e antiparazitar ,in rest porcutii mananca normal beau apa si se joaca ,eu astept raspuns urgent de la voi si va doresc voua si porcusorilor vostrii multa sanatate , :!: va pup

Avatar utilizator
ramona_inka
Expert Forum
Expert Forum
Mesaje: 3951
Membru din: 27 Noi 2007, 23:37
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: porcutii mei au o boala de piele?

Mesajde ramona_inka » 03 Feb 2009, 01:55

Din sumara descriere facuta de tine porcusorii par sa fie infestati serios cu Cheyletiella Parasitivorax (Walking Dandruff sau matreata umblatoare) http://www.gemon.ro/paraziti3.htm#cheyletiella

Samponul Ketodar din cate am gasit pe net este de uz uman, impotriva matretii (nu am reusit sa gasesc si substanta activa, mai multe inforamtii despre acesta). Tie iti trebuie un sampon care sa indeparteze acesti paraziti sau sa se administreze Ivermectina.
http://www.gemon.ro/paraziti4.htm#sampon
http://www.gemon.ro/paraziti3.htm#spot_on

Iti recomand sa mergi la unul din medicii veterinari recomandati pt Bucuresti pentru a vedea exact natura problemei (ce infestare este sigur si mai ales ce tratament este recomandat - in caz ca este necesar sa se faca tratament cu Ivermectina aceasta se administreaza numai dupa consult si cantarire porcusor).
http://www.gemon.ro/forum/viewtopic.php?t=2&start=0

Acum in prima urgenta ar fi sa cumperi Betadina de la farmacia umana (daca nu ai deja in casa) si sa tamponezi locurile ranite din cauza scarpinatului. Dai pe acele zone chiar si de 2-3 ori pe zi (deci la 8-12 ore)
De asemenea, in asemenea cazuri, porcusorii sunt slabiti. Au mare nevoie de vit C. Le administrezi zilnic timp de minim 10-14 zile cate 1/8 tableta de vit C umana, simpla (cea de 180mg, fara arome, coloranti...) sau daca ai vit C picaturi pentru copii cate 10 picaturi puse pe ceva ce ii place (castravete, ardei...)
http://www.gemon.ro/trusa.pdf

Sanatate si asteptam vesti!

cris1987
Nou venit
Nou venit
Mesaje: 1
Membru din: 28 Oct 2009, 18:31
Localitate: Craiova

Probleme porcusor - scarpinare excesiva, rani

Mesajde cris1987 » 28 Oct 2009, 18:38

porcusorul meu are probleme,se scarpina din 5 in 5 minute,rau,de 2 ori a ramas pe spate in paralizie,am fost la un veterianr bun,nici nu s-a uitat prea mult la el si mi-a dat o solutie cu care sa il sterg de cateva ori pe zi,il sterg de 2 zile si nimic,tot asa se scarpina,acum e prea activ in cusca,are crize,alearga de nebun:( ,inainte avea probleme cu parul,se scarpina si ii cadea,alt veterinar mi;a spus ca are o problema in dieta,si mi;a dat ceva pt ficat,un timp si;a reventi,parul a crescut la loc,dar acum la fel,se scarpina tot timpul si isi face rani,ps..in ultimele 2 zile se scarpina mai mult la cap dar si in toate locurile in care poate,,nu stiu ce sa mai fac,,ma puteti ajuta cu niste sfaturi si eventual cu un nr de tel al unu doctor competent,(si din craiova,altul decat dr safta)

Avatar utilizator
Gemon
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 6845
Membru din: 27 Noi 2007, 10:22
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesajde Gemon » 28 Oct 2009, 19:08

Tipareste la acest fisier pagina a 3-a
http://www.gemon.ro/trusa.gif
si cand mergi la medic, intreaba-l daca il suspecteaza de ciuperci parazite sau acarieni. In cazul in care crede ca e infestat cu acarieni, adica spune ca pare sa aiba raie, sa-l cantareasca si in functie de greutate sa ii administreze Ivermectina topical (sub forma de spot on pe piele) sau subcutanat. Vezi ca doza difera nu doar in functie de greutate, dar si in functie de cum se administreaza, medicul va sti sa calculeze daca ii arati aceasta pagina de mai sus, adica pagina 3 la trusa medicala.

Daca are ciuperci parazite si nu raie, atunci cumpara Nizoral sampon, il speli odata lasand 3-5 minute samponul amestecat cu apa pe blana, apoi il clatesti bine si il pui pe talasul curat praspat schimbat. Inainte de a schimba talasul, speli bine accesoriile si tot cu ce a intrat in contact, apoi clatesti cu apa cu otet, si al urma cu apa curata. Intre timp imi mai scri sa te pot sfatui ce sa faci in continuare.

Important! Are nevoie si de vitamina C, cumpara la farmacia umana si da-i zilnic un sfert de comprimat odata pe zi timp de 7 zile, dizolvat cu putina apa. Sa ii dai cu mare grija, ca sa nu il inneci.

Avatar utilizator
silvia
Membru VIP
Membru VIP
Mesaje: 1265
Membru din: 02 Feb 2009, 23:24
Localitate: Bucuresti

Mesajde silvia » 28 Oct 2009, 19:11

iti pot povesti despre porcutul meu cupidon ca asa cum si al tau face asa facea si el se scarpina groaznic era agitat nu statea locului din cauza mancarimii iar cand mi-a cazut prima data pe spate ramanand nemiscat m-am speriat de moarte chiar am crezut ca are altceva mai grav,dar dupa un examen amanuntit a fost diagnosticat cu ciuperca la nivelul pieli ceea ce reprezenta aceste manifestari,aceasta ciuperca se prezenta ca o pojghita alb-galbuie era taricica si zgrumturoasa la atingere iar cand dadeam cu unghia ii pica praf alb,nu am stiut atunci sau poate si soarta asa a fost sa fie sa il imbaiez cu samponul Nizoral care este destinat acestor ciuperci micoze matreata si alte afectiuni ale pielii,totusi nu se stie sigur ca porcutul tau prezinta aceeasi ciuperca ca al meu deaceea era bine de consultat un medic competent,dar din pacate acestia sunt prea putini,o varianta in fata distrugeri acestei boli este samponul nizoral insa vei mai astepta si alte sfaturi din partea specialistilor nostrii
ڪےMishulik & Pufiڪے
clik aici pentru a vedea un video hazliu cu baietii:))
http://tinypic.com/player.php?v=20ur1tv&s=6

Avatar utilizator
caunicioana
Nou venit
Nou venit
Mesaje: 17
Membru din: 17 Dec 2008, 14:45
Localitate: iasi

Scarpinare

Mesajde caunicioana » 30 Oct 2009, 20:50

Porcusorii naparlesc :?: :?: Porky are niste cojite in jurul cozii si i se smulge paru si se scarpina ff des credeti k ar trebui sa incep din nou sa ii dau tratamentul cu vit c sau alte vitamiine k se scarpina si ff des ......e normal acest lucru sau nu :S ( porky nu are decat 1 an jumate :D ) :lol:

eu l-am dat cu unguent cu galbenele in zonele in care se scarpina des
ioana roxana

Avatar utilizator
Alyena
Membru Suporter
Membru Suporter
Mesaje: 612
Membru din: 02 Sep 2009, 15:48
Localitate: Suceava
Contact:

Mesajde Alyena » 30 Oct 2009, 21:57

porky al tau are coada? :nerdy: eu din cate stiu porcusorii de guinea nu au coada
Cookye, Cremme Ole, Berry, Blaky

Avatar utilizator
crisa
Membru
Membru
Mesaje: 240
Membru din: 04 Noi 2009, 16:29
Localitate: BUCURESTI

porcusorul meu se scarpina

Mesajde crisa » 04 Noi 2009, 16:39

Mi-am luat si eu un porcusor de guineea si dupa cateva zile de cand l-am adus acasa a inceput sa se scarpine foarte rau.Nu si-a facut rani.Are o portiune mica unde nu mai are par din cauza scarpinatului.Daca il iau sa ma uit la el plange.Nu prea ma lasa sa il verific daca are rani.
Am tot citit acest forum si am hotarat sa ma duc cu el la dr Ionescu.Cum l-a vazut a zis ca are tricofitie (scuze daca nu am scris corect) si mi-a recomandat sa il spal cu sampon nizoral din 2 in 2 zile,sa ii dau cu crema nizoral pe acele portiuni fara par,vitamina C,beres.
Este a doua baita care i-o fac dar nu prea vad mari schimbari la el.Tot se scarpina.Tin sa precizez ca dezinfectez totul dupa ce ii fac baita.De la prosop la tot ce are in cusca.Talasul schimbat la 2 zile...
Dupa cat timp ar trebui sa nu se mai scarpine?Nu are efect samponul....?
Dr Ionescu mi-a zis ca daca nu isi face efectul acest tratament ii va da imaverol.
Ea e o scumpica.Ma roaga de fiecare data sa o las in pace...Imi linge mana cand o doftoricesc...
Imi e asa mila de ea...Nu stiu ce sa ii mai fac...
Imi puteti da si mie un sfat?Va rog frumos!!!

Avatar utilizator
olimpia.craciun
Membru de Elita
Membru de Elita
Mesaje: 839
Membru din: 24 Apr 2008, 09:46
Localitate: Alexandria

Mesajde olimpia.craciun » 04 Noi 2009, 16:53

Se va vedea ameliorarea peste cel putin 2 saptamani. :smile:
Oly, Puffy, Tuppy si Chicken
aaaaa, si tati Petrut

Avatar utilizator
crisa
Membru
Membru
Mesaje: 240
Membru din: 04 Noi 2009, 16:29
Localitate: BUCURESTI

Mesajde crisa » 04 Noi 2009, 16:58

Offff pai si sa il vad asa cum se scarpina 2 saptamani.... Imi vine sa plang.Dupa ce ii fac cele 3 baite cu samponul nizoral dr Ionescu mi-s zis sa il aduc la control.Sa vada daca ii schimba tratamentul.Ma asteptam ca macar dupa a doua baita sa se scarpine mai putin.....
O sa incerc sa am rabdare,numai ca nu vreau sa i se intample ceva rau fetitei mele.

Avatar utilizator
olimpia.craciun
Membru de Elita
Membru de Elita
Mesaje: 839
Membru din: 24 Apr 2008, 09:46
Localitate: Alexandria

Mesajde olimpia.craciun » 04 Noi 2009, 17:04

Si noi am avut micoza. Ne-a dat acelasi tratament ca al tau, numai ca pe portiunile fara par trebuia sa le dam cu Nidoflor. Dupa vreo 2 saptamani, am incetat tratamentul cu Nidoflor si am inceput cu Nizoral (crema).
Daca dezinfectezi totul si ai grija ca talasul sa fie tot timpul uscat, poti fi linistita ca se va face bine.
Inarmeaza-te cu rabdare. :tease:
Oly, Puffy, Tuppy si Chicken
aaaaa, si tati Petrut

Avatar utilizator
crisa
Membru
Membru
Mesaje: 240
Membru din: 04 Noi 2009, 16:29
Localitate: BUCURESTI

Mesajde crisa » 04 Noi 2009, 17:04

Totusi voi ce parere aveti?Sa ii fac baita doar de 3 ori cu nizoral?Sau ii pot face baita pana nu se mai scarpina deloc.

Nidoflor crema?Pai o sa ii cumpar si asta.I-am cumparat si betadina cu care ii dezinfectez portiunea fara par apoi aplic crema.Numai ca el se scarpina cam peste tot.Nu numai in zonele alea.Este aproape o saptamana de cand se scarpina asa...
Eu cum am vazut ca se scarpina am fugit repede cu el la veterinar.Un cabinet pe sos Oltenitei.Mi l-a sters in urechi( a zis ca poate are un parazit de ureche) si mi-a zis sa mai revin cu el daca tot la fel se scarpina.Nu am avut deloc o parere buna despre ce mi-a zis si l-am dus a doua zi la dr Ionescu.(am inteles ca este foarte bun si se pricepe la aceste animalute).


Înapoi la “Dermatoze, diferite afectiuni ale pielii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori