Pagina 1 din 1

Prea linistita

Scris: 06 Noi 2016, 22:40
de Honciu
Am o fetita de vreo 8 luni si ea sta foarte linistita cand o i-au in brate nu se agita nu face nimic sta degeaba si se mai si ghemuie cateodata ce-i drept nici nu prea o scot mereu din cusca pentru ca tot acolo trage, si inca ceva mai face cateodata mai "Clestene" din dinti e o problema? Si nu e ca si alti porcusori de guineea care atunci cand ies din cusca alearga, sar, ea este foarte linistita este o problema? De mancat mananca are apa bea chiar foarte multa face pipi caca nu e problema.

Re: Prea linistita

Scris: 08 Noi 2016, 11:21
de Gemon
Fiecare porcusor are personalitate diferita, mai multi factori pot avea influenta asupra comportamentului si temperamentului, genetica, viata intrauterina si experiantele prenatale (chiar si locul ce are la dispozitie in uter, pozitia lui fata de ceilalti feti, numarul fetilor cu care imparte locul in uter), scara ierarhica in cuib, socializarea, stimulii proveniti din mediu etc.

Interactioneaza cu ea perioade mai scurte in asa fel, incat sa lege persoana ta cu un stimul placut, cand o scoti, ofera-i o bucata de legume sau verdeata ce ii place, amenajeaza in asa fel spatiul de viata, incat sa aiba mai multe ascunzisuri, la mesele verzi ascunde in diferite locuri alimentele, pentru a fi stimulata sa caute, pune in mai multe locuri fan, asa o indemni sa ceceteze mediul si sa se miste mai mult.

Re: Prea linistita

Scris: 09 Noi 2016, 00:32
de Honciu
De ce nu ma lasa sa-i pun mana in partea din spate? da din picior fuge tipa

Re: Prea linistita

Scris: 10 Noi 2016, 11:37
de Gemon
Este sensibil in acel loc, simtind mana ta vrea sa scape de acel stimul perceput ca neplacut, provocat de tine.
Incearca sa ii castigi increderea in modul amintit mai sus, interactioneaza cu ea oferindu-i la diferite intervale de timp o bucata de leguma sau verdeata, si asa incet-incet va asocia persoana ta cu acel stimul placut.

Re: Prea linistita

Scris: 10 Noi 2016, 22:30
de Honciu
Ok, si cu facutul din dinti ? Este o problema?

Re: Prea linistita

Scris: 10 Noi 2016, 23:53
de Miki_C
Clantanitul din dinti este un avertisment ca nu ii place ce ii faci, poate o atingi intr-un loc care nu-i place... Una dintre purcelusele mele clantane din dinti atunci cand e certata de catre sotul meu ptr ca o bate pe colocatara ei mai mica.

Citeste aici: http://www.gemon.ro/comportament3.htm