Buna! Am si eu o problema asemanatoare cu copilasii mei: le cade parul foarte mult. Si nu cred ca au lipsa de vit.C pentru ca le dau mereu legume (ardei, patrunjel, castraveti... m-am uitat pe tabelul cu valori nutritive si am vazut ca aceste legume sunt printre cele mai bogate in vitamina C). Pentru orice eventualitate am inceput si cura respectiva. Ii periez saptamanal, in perie nu ramane foarte mult par, dar cand le schimb asternutul se vede mult mult par prin talas.
Le-am analizat blanita si nu stiu ce sa zic... Nu cred ca au vreo ciuperca sau micoza sau alta boala de genul asta, pt ca pielea arata bine. In schimb am observat pe firele de par mai multe punctulete maronii prinse de firele de par (se vad foarte bine in portiunile cu blana alba). M-am gandit ca ar putea fi ouale vreunui parazit, dar am cautat mult si cu atentie si nu am gasit niciun parazit pe corpul lor. Doar punctuletele acelea... De la ce altceva ar putea fi? Sa fie oare blanita doar murdara, sa fie de la talas... Punctuletele maronii nu-s prinse aproape de radacina, ci pe la jumatatea firului de par (porcutii au parul destul de lung), si am observat ca in zona burticii sunt mai multe, iar in sus din ce in ce mai putine - pe spate nu au deloc si nici pe cap.
De scarpinat nu se scarpina toata ziua buna ziua; se mai scarpina ei dar cred ca e normal sa faca asta din cand in cand, avand in vedere ca stau in talas iar acesta are praf.
Daca vi s-a intamplat si voua spuneti-mi si mie cum ati procedat, va rog