Pagina 1 din 1

Purici? paduchi? acarieni?? HELP

Scris: 08 Apr 2014, 19:18
de Crissy
Dupa cum bine stiti am adoptat un porcusor.Are 6 luni si astazi a fost prima data cand I-am facut baie.Cand sa il usuc amobservat pe blanita lui niste punctulete rosii dar nu foarte rosii in orice caz nu negre.Am zis ca nu l-am dpalat eu bine.Am apucat un fir de par lung si am incercat sa indepartez "mizeria" care, dupa ce ca nu a cazut isi croia drum oe firul de par.Sunt foarte speriata ce ar trebui sa fac? Il afecteaza cu ceva? Pot lua si eu?? :(

Re: Purici? paduchi? acarieni?? HELP

Scris: 10 Apr 2014, 02:20
de Gemon
Daca este infestat cu acarieni, acestia traiesc doar pe porcusor, nu infesteaza omul.
Pagina ce te poate ajuta http://www.gemon.ro/paraziti3.htm#chirodiscoides

Re: Purici? paduchi? acarieni?? HELP

Scris: 29 Apr 2014, 23:45
de Crissy
Am revenit cu vesti proaste cu privire la problema porcusorului..de 3 saptamani il spal cu sampon happy o data pe saptamana si nu vad nici o schimbare.In plus ii cade parul foarte rau in sensul ca nici nu il pot scoate din cusca pentru ca face numai par pe hainele mele si pe podea.Poate fi de la acarieni?Sa incerc alt sampon???plus ca e foarte agitat in special noaptea...sfaturi??

Re: Purici? paduchi? acarieni?? HELP

Scris: 30 Apr 2014, 13:10
de Gemon
Prin forum nu se poate pune un diagnostic, iti recomand sa vizitezi unul din medicii recomandati pe forum, vezi viewtopic.php?f=2&t=2, pentru a fi examinat de catre un specialist care poate prescrie un tratament potrivit.

Porcusorii raspund la o serie de boli prin caderea parului, poate fi o infestare cu acarieni care poate fi combatuta cu Ivermectina aplicata subcutanat sub forma de injectie, micoza care se poate combate cu Imaverol prescris de medic sau alta substanta antimicotica, dieta deficitara care la fel poate produce afectiuni ale pielii, stres, cusca prea mica in care temperatura / umiditatea e ridicata, alimentatie nepotrivita si/sau tratata cu diferite substante cum ar fi de ex. pesticidele ... etc.

Re: Purici? paduchi? acarieni?? HELP

Scris: 30 Apr 2014, 14:25
de Crissy
Multumesc! O sa tin cont.Micoza nu are stiu sigur.Pana ajung la medic, pentru ca timpul nu imi permite voi incerca sa il spal si cu ectocid, daca gasesc.

Porcuta mea are paraziti!!!

Scris: 30 Mai 2017, 15:34
de My Guineea pig
Salut! Eu sunt noua pe forum, stiu site-ul de la o prietena si m-am gandit sa va intreb direct ce fel de paraziti are porcuta mea , din pacate nu pot face poze :confused:
Am gasit pe blana porcutei mele niste punctulete inchise la culoare....si am mai vazut si o vietate lunga si subtire care se misca, m-am documentat, dar nu prea stiu :speachless: :confused: Asa ca va intreb pe voi!!!
Doctorul veterinar din localitatea mea nu stie nimic de porcusori ~X( si n-am idee ce sa le fac :confused: am luat Antipoux, deoarece doctora veterinara a zis ca poate ajuta, i-am spalat de 2 ori dar nu le-a trecut.... Ziceti-mi daca ce le dau este de ajutor si ce fel de paraziti pot fii??

Re: Porcuta mea are paraziti!!!

Scris: 31 Mai 2017, 18:43
de Gemon