Am avut in vara un caz cu un pui din pet. Fiind foarte cald, porcutul a stat in zona unde isi facea nevoile, si cand l-au adus acasa avea toata burta (de la gat pana la zona genitala inclusiv!) toata o rana provocata de micoza si de zgarieturi datorate scarpinarii. Puiul nu avea mai mult de doua luni.
A urmat tratament cam 7 zile in felul urmator: prima data Betadina. Stat 15-30 min sa se usuce apoi aplicat Nizoral crema pe toata burta! Nu iti zic cum statea sarmanul pui cu piciorusele ridicate sa i se aplice crema! Parca stia ca e spre binele lui. (L-am tuns in prealabil cat mai scurt pe burta). Dupa ce dadea cu Nizoral il mai tinea 10-15 min in brate pacalindu-l cu ceva bun.
Saera la fel, Betadina apoi Nizoral. Dupa prima zi de tratament diferenta a fost uluitoare! Nu numai ca acea crema a facut puiul sa se simta mai bine si sa "uite" sa se scarpine dar, cum a zis Emil, micoza se "sufoca" pe burta lui vizibil. Crema nu dadea voie sa se mai intinda rana. Iar zona lui genitala, care era uscata si ridata ca o pruna afumata (scuzati comparatia!) incepuse sa se hidrateze si sa aiba aspect normal.
Dupa 7 zile s-a redus tratamentul la doar odata pe zi, apoi a folosit doar Nizoral inca 7 zile.
Ne-a parut rau ca nu am fost isteti sa fotografiem porcutul in diversele etape ale tratamentului dar si pentru noi a fost o surpriza rapiditatea cu care s-a vindecat datorita marii intinderi a ranii.
ca amuzament: deoarece stapanii veneau aproape zilnic la noi sa facem tratamentul (eu eram in concediu in august) fiecare incerca sa se ocupe de cate o parte de tratament astfel incat puiul sa se simta bine: sotul tinea puiul in pozitia necesara tratamentulului pt ca stapanilor le era frica!!