Porcusori de rasa
Angora
Gemon.ro :: Porcusor de Guineea
Bine ati venit pe forumul iubitorilor porcusorilor de Guineea!

Site-ul gemon.roHOME   FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   RegulamentRegulament   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Porcusori de rasa
Mohair
Cunostinte de baza privind intretinerea porcusorului   Antibiotice recomandate, si cele cu efecte toxice   Trusa de prim ajutor   Valoarea nutritiva a unor verdeturi, legume, fructe   Harta site   Cauta   Lista de discutii

Ceva pe piele
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gemon.ro :: Porcusor de Guineea -> Dermatoze, diferite afectiuni ale pielii
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Lady2bug
Membru
Membru

Data înscrierii: 31/Iul/2010
Vârsta: 34 ani
Locație: Focsani

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 12:30 pm    Titlul subiectului: Ceva pe piele Răspunde cu citat (quote)

Imi pare rau ca-mi incep activitatea pe acest forum cu un mesaj postat tocmai aici. Dar sunt de putin timp posesoarea a doi porcusori de Guineea si n-am niciun fel de experienta in cresterea si ingrijirea lor.
Am observat astazi dimineata pe corpul unuia din cei doi baietei pe care ii am o....ceva. O rana sau o micoza sau ...nu stiu. Incerc sa pun o poza sa va arat.

Citind aici pe forum am fost si am cumparat si i-am dat cu Betadine. Nu stiu exact nici cum sa dau...Am pus pe o discheta pentru demachiat si am tamponat locul. In timp ce-l cercetam pe restul corpului am mai descoperit ceva asemanator dar parca de mai mica amploare in zona funduletului (n-am reusit sa fac poza). L-am tamponat si acolo. Pare sa fie jenat daca insist pe zona, probabil il doare.
Am luat si un unguent cu galbenele si propolis sa-l dau putin mai incolo dupa ce se usuca betadine-ul.
Cred ca e nevoie de cateva precizari suplimentare.
1.Porcusorul asta l-am luat la doua zile dupa primul. Le-am facut "cunostinta" intr-un loc neutru si au parut sa se iubeasca din prima. E drept ca s-au mai cautat pe la fundulet dar fara lupte. Ii mai scot la joaca prin casa si par sa se joace frumos, niciodata nu i-am vazut batandu-se sau muscandu=se.
2. Au o cusca mare, pe jos au talas cumparat ambalat de la petshop, curatenie le fac zilnic sau mai la doua zile cand chiar n-am timp.
3. Mananca hrana speciala (mix-uri), au la dispozitie non stop fan (cumparat tot de la petshop), batoane din acelea cu miere, biscuiti speciali pentru ei (cu morcov). Le-am mai dat eu cand ii scot: morcov, castravete, patrunjel, pepene rosu, andiva, ardei si o data o frunza de salata,

Ce credeti ca poate fi aia si ...fac bine ce fac? Va intreb pe voi pentru ca in orasul in care traiesc, sunt foarte putini medici veterinari si cu atat mai putin unii care sa se priceapa la porcusori....

Sincer, mi-e si putin teama. Am o fetita de 6 ani care ar sta toata ziua cu ei in brate si pana nu il vad vindecat, parca nu-mi vine s-o las sa mai puna mana pe ei.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
maria
Calauza
Calauza

Data înscrierii: 28/Noi/2007
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 12:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

buna
bine ati venit
de obicei, porcusorii luati din petshop au micoze, paraziti sau fetele pot fi gestante, in petshop stand "la gramada"
din ce am vazut in poza poate fi micoza sau tricofitzie
te intreb
cat are porcusorul?
este sigur baiat?
il vezi ca se scarpina in zonele cu probleme?
probabil ca da, ca asa si-a facut si rana
in zonele bolnave si/sau in alte zone are un fel de matreata?
daca raspunsul e da la ultimele intrebari atunci e micoza sau tricofitzie
deci
trebuie sa le faci baie la amandoi cu sampon nizoral
asta cam la 2-3 zile
sa dezinfectezi cusca si accesoriile tot cu nizoral
de asemenea trebuie sa dai pe zonele cu problema cu betadine dimineata si seara cu crema nizoral
de asemenea trebuie sa ii dai vit c
toatea astea sunt de la farmacia umana

daca intr-o saptamana nu se vede nici o imbunatatire, atunci mergi la dr sa iti dea imaverol, pt tricofitie
o sa fie problema cu porcutul mic
daca are sub 300 grame, nu e indicat imaverol
ar fi bine sa feresti fetita de contactul cu porcutii, daca i-ai pus impreuna probabail ca si celalalt a luat
in mod normal nu se ia la om
sa ne tii la curent

betadine poti pune cateva picaturi pe piele si cu degetul sa masezi
e bine si cum ai facut tu
Lady2bug
Membru
Membru

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 1:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Incerc sa pun poza putin mai mare poate se vede mai clar.

Citind pe aici, da, probabil am gresit luandu-i din pet shop:( Dar nici nu aveam foarte multe optiuni aici unde locuiesc...
Din pacate nu stiu cat are porcusorul. L-am luat pe 13 iulie si mi s-a spus atunci ca are cam o luna:(
In ceea ce priveste sexul, da, este sigur baiat. Mi-au confirmat 2 persoane care se pricep si m-am uitat si eu comparativ cu pozele de aici de pe site.
Sincer, sincer, nu prea l-am vazut scarpinandu-se acolo. L-am mai vazut "rontzaindu-se" dar nu neaparat in punctul acela, mai mult pe burtica.
M-am uitat din nou acum. Da, se vede ceva ce ar putea semana cu matreata. Un fel de "cojite" mici in jurul zonei aleia.

O sa ma duc acum sa le iau sampon Nizoral si incep diseara sa-i spal.

Intrebare de incepator: cum le administrez vitamina c? Si cat de multa?

Aaa, si inca ceva detalii. Primul pe care l-am luat (cel aparent sanatos) statea in cusca cu un iepuras pitic. Cel de-a doilea (cel bolnav) n-a apucat sa stea la pet shop, m-au sunat cei de acolo imediat ce l-au adus (alaturi de inca o fetita mica) si m-am dus si l-am luat. Nu stiu insa de unde ii aduceau....Sad
Sus
maria
Calauza
Calauza

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 5:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa stii ca si eu am marit poza inainte sa iti scriu mesajul
Smile
vit c iei pastile, fara arome
presari o optime pe ceva ce le place
eu am vit c lichida. se numeste vit c natural
dau 3 picaturi amestecate cu apa plata, cu seringa
ma gandesc ca daca ii pacalesti cu varianta presaratului scapi de chinul seringii
daca nu merge,...
AndreeaC
Membru Senior
Membru Senior

Data înscrierii: 12/Apr/2010
Vârsta: 25 ani
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 5:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Lady2bug ,
Ne pare bine ca ai venit printre noi si ne pare rau ca in acest mod .

Sunt sigura ca micutul se va face bine daca respecti intocmai instructiunile Mariei.Nu are rost sa iti repet si eu aceleasi lucruri si vad ca oricum te-ai informat foarte bine pe site ceea ce nu poate decat sa ma bucure mult. E o chestiune de timp,rabdare multa si va trebui sa stai dupa ,,funduletul" lui .

Creste inima in mine cand vad asemenea ,,parinti" grijulii cum esti si tu.

Am observat insa ceva in postarea ta. Spuneai ceva de niste batoane cu miere si biscuiti speciali la care te sfatuiesc sa renunti. Nu sunt altceva decat niste produse pe care fimele producatoare le scot pe piata pentru niste banuti in plus.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Lady2bug
Membru
Membru

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 5:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In primul rand constat ca din viteza, agitatie si minti aiurea nici macar nu v-am multumit pentru modul cum m-ati primit. Asa ca, va multumesc din suflet pentru sfaturi si pentru caldura comunitatii din care mi-ati dat voie sa fiu parte.

Deci. Am fost si am luat Nizoral atat sampon cat si crema. Vitamica C din pacate vad ca am in casa cu aroma de piersica. Daca il pacalesc sa inghita, nu merge si asta? Apropo, supliment de vitamina C le dau la amandoi, da?

AndreeaC, am retinut sfatul tau legat de batoane si biscuiti. Sincer...ma bucura:) Eu ma gandisem nah...sa le fie bine la pitifelnici si sa aiba de toate. Dar merg pe mana voastra ca aveti mai multa experienta. Si sincer, nu ma dau banii afara din casa.

Sunt un "parinte" nu grijiliu, ci de-a dreptul paranoic. Azi toata ziua am fost intr-o stare de spirit oribila, ma streseaza sa nu-l doara sau...Doamne fereste de ceva mai rau. (Va dati seama cum ma comport cand mi-e bolnava copila!) Acum ma tot uit si-i examinez, si-i intorc saracii pe toate fetele. Ceea ce nu stiu daca e neaparat bine. Pentru ca ma obsedeaza altceva. (o sa ma urati in cateva zile:) din cauza miliardelor de intrebari pe care le pun) Am senzatia ca celalat porcusor e cumva...inflamat in zona anala. Exista desigur si posibilitatea sa fiu eu foarte nebuna si bietul porcut sa fie ok.....
Am citit in "trusa de prima ajutor" de pe site ca i-ar face bine sa-l ung cu galbenele. Ceea ce am facut. Il tin sub urmarire SI pe el.

N-as vrea sa pun toate intrebarile pe aest topic. Dar ma mai chinuie multe. Si legate de cea mai buna hrana si cel mai bun talas si cel mai bun fan si daca sunt necesare rotitele minerale...

Va multumesc pentru rabdare. Ma duc sa-mi imbaiez magarusii.
Sus
AndreeaC
Membru Senior
Membru Senior

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 6:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Noi recomandam hrana de la Versele Laga :

Sau Vitakraft gama Emotion :

Talasul sa aiba o granulatie cat mai mare , noi folosim de regula de la tamplarie(e si mai ieftin sau chiar gratis)

Esti sigura ca e inflamat la fundulet sau doat se ,,dezvolta" din punct de vedere sexual ? Giggle Ne poti pune o poza sa vedem despre ce e vorba ?

Invadeaza`ne cu intrebari !!! Nu e nici o problema. Multi fac greseala sa nu intrebe deloc sau sa o faca abia dupa ce fac o boacana , si nu e deloc ok .

Acum esti bulversata(e ok genul feminin?) si nu iti sta capul la nimic insa cand ai timp sa citesti site`ul desi mie imi dai impresia ca ai facut`o in mare parte. O sa vezi acolo multe lucruri folositoare.

Te pupam si te imbratisam cu drag atat pe tine cat si pe pitici si pitica ta !
Speram sa te simti bine intre noi.

Later Edit : Rotita minerala : Nu ! Fanul ar fii bine daca ai putea sa ti`l procuri de la cineva de la tara(numai asa poti avea siguranta ca e ok). In lipsa gasesti in Pet`uri de la ProPet , Padovan...

P.S : Pfffffffff , nah ca si eu omit multe din graba ... Deci , In cazul in care nu gasesti hrana despre care am spus mai sus ai grija ca cea pe care o cumperi sa nu aiba boabe de porumb , seminte(le pot intra cojile intre dintisori) si grau in exces.
Sus
maria
Calauza
Calauza

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 9:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

draga lady
nu dai vit c cu arome
poate doar cu aroma de fan, daca ar exista Very Happy
glumeam
ti-am scris
vit c fara arome
dai la amandoi porcutii si ii speli pe amandoi
plus cusca si aceesoriile
tu trebuie sa ai lucruri curate pe tien de fiecare data cand ii iei in brate
ideea e ca matreata aia de pe porcusor se poate pune pe hainele tale si a doua oara cand iei porcutul in brate, se poate reinfesta
igiena e f importanta
se poate ca porcutul pe care il aveai sa nu fi luat
eu am avut 3 porcute si numai una din ele a avut tricofitie, desi stateau impreuna
acum am 4 si ultima are si ea ceva micoza
chiar in seara asta am spalat-o cu nizoral
se poate ca porcutul cel mic sa se sperie la baie si dupa ce il usuci sa aiba un tremur intermitent
il invelesti intr-un prosop si stai cu el pe piept
o sa ii treaca
cu crema nizoral dai maine, daca ii faci baie in seara asta

sa stii ca in petshop-uri sunt o gramada de prostii pe care scrie " pentru porcusori de guineea"
gresit
sunt pentru buzunarele producatorilor
batoane cu miere, fursecuri cu spanac, cartofi colorati, figurine din lemn vopsit strident pt ros, oase minerale, talas cu aroma de mar sau lamaie, lese pt porcusori, etc
inainte de a cumpara ceva, intreaba pe forum
numai bine
Lady2bug
Membru
Membru

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 9:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

S-o iau pe rand. Intai "inflamatia". Nu e tocmai cea mai sexi poza a lui Rontzy si sper sa ma ierte peste ani ca l-am expus in aceasta postura...jenanta, dar pun aceasta poza aici spre binele lui. Smile Sper sa-mi spuneti voi care poate ati mai vazut asa ceva ca nu e nimic grav ci doar...e el mai "bine dotat" sau stiu eu...Doar ca aceasta "bine dotare" i-a aparut cam de ieri, nu a fost de la inceput asa...proeminent. Despre asta vorbesc:

Si detaliu:

Mie mi s-a parut "deranjat", parca paseste altfel...sau poate vrea doar sa se dea sexi pe langa "colegul" de cusca, Dumnezeu stie...(cum spuneam, e posibil si sa fiu eu foarte paranoica). Astept parerile voastre.

Legat de celelalte aspecte.
Noi mancam asta

Uitandu-ma la ele constat ca au tot ce mi-ai spus tu sa NU aiba: adica porumb, seminte si grau! Printre altele. Versele Laga nu cred ca o sa gasesc eu p'aci. Dar Vitakraft Emotion parca am vazut. O sa trecem pe aia.

Folosim talas din asta

Si mancam fan din asta
Sus
Lady2bug
Membru
Membru

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 9:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

N-am apucat sa le fac baie in seara asta ca deh, fetita, parc...Si m-am gandit ca n-are rost sa le fac baie si apoi sa-i pun inapoi in cusca nedezinfectata. In seara asta doar ii dau cu unguent Nizoral si maine dimineata fac revolutie la ei acolo.

Apropo, ii cheama Rontzy (cel cu "umflatura') si Yoyo cel cu ...chestia pe piele.
Dar daca Rontzy nu a luat si el, nu-i face rau suplimentul de vit. C si baia cu Nizoral presupun.

P.S. Constat cu ceva rusine ca-s foarte usor prostibila. Am luat si niste granule asa - ca hrana de pisici (umplute cu ceva de fructe de padure), si biscuiti cu morcov si cu spanac (fetele de la petshop spuneau ca=i adora) si roata minerala (ca au zis fetele ca trebuie) si inca o prostioara din care sa roada sa-si toceasca dintii (cu niste legume in ea) . Si ma gandeam sa iau si lemne din alea. Deci imi vine sa ma ascund cu nasul in nisip. Ma bucur ca v-am intrebat.
Sus
maria
Calauza
Calauza

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 10:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Lol
mai draga
tu crezi ca eu am ajuns asa " desteapta" fara sa dau banii pe prostii?
de cele mai multe ori porcutele au fost mai destepte ca mine
adica nu au mancat
cel putin, fursecurile cu morcov nu le-au mancat nici gugustiucii
le-a gustat o vecina si mi-a spus ca sunt dulci
cat despre rontzi, eu nu ma pricep la baieti, dar mi se pare ok
AndreeaC
Membru Senior
Membru Senior

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 10:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vai Maria ce figura esti Giggle .

Sa trecem insa la lucruri serioase Lol :
Nici eu nu am experienta la baietei insa de cum ai pus pozele l-am luat pe Briosa la examinat intens si este si el foarte ,,dotat" . Ai spus ca doar de ieri e asa ... Esti sigura ? Sau de ieri a inceput paranoia Lol si ai inceput sa il intorci pe toate partile ?
Sus
Lady2bug
Membru
Membru

MesajTrimis: Sâm Iul 31, 2010 10:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile Inclin sa cred ca de ieri a inceput paranoia. Tot citind (in speranta unei documentari macar teoretice) il "banuiesc" de altceva pe bietul porcut. Ca de fapt...e doar putin mai "agitat" sexual si tot pasitul ala misterios si tot maraitul gratios pe langa Yoyo e doar o incercare de cucerire. E posibil ca "inflamatia" sa fie doar semnul exterior al faptului ca el doreste...activitate sexuala? Acum nu stiu ce ma ingrijoreaza mai mult: faptul ca e inflamat sau faptul ca incearca sa-l cucereasca pe Yoyo care e tot baietel:))
Il urmaresc zilele urmatoare si sper sa se...dezumfle:) Acum ma iertati de detalii indecente, dar ma speriasem nestiind ce si cum.

Legat de porcarioarele din petshop...nici sus-numitii nu par sa dea pe spate dupa roata mea minerala si dupa "recompensele" cu fructe de padure care arata precum whiskas-ul. Chiar eram suparata pe bietii animaluti: Io-te dom'le ce fitzosi!!Smile (glumesc. Ma bucur mult ca mi-ati spus ca astea chiar nu le sunt utile).
Sus
crisa
Membru
Membru

Data înscrierii: 04/Noi/2009
Vârsta: 26 ani
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Dum Aug 01, 2010 12:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Buna Lady2bug,
Si baietii mei tot asa sunt.deci nu este nici o problema cu al tau.E putin mai dotat.Atata tot. Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Lady2bug
Membru
Membru

MesajTrimis: Dum Aug 01, 2010 10:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pfuii, multumesc. M-am mai calmat. Pai in situatia asta ar trebuie sa-mi MULTUMEASCA ca i-am pus poza pe net:) Poate il vede vreo porcuta...Smile)
Oricum il tin sub urmarire. Oare cat o dura ritualul asta de "cucerire"? Ca bietul Yoyo pare de-a dreptul plictisit:)

P.S. Deja sunt offtopic rau de tot.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Gemon.ro :: Porcusor de Guineea -> Dermatoze, diferite afectiuni ale pielii Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 1 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Politica de confidentialitate